joi, 24 decembrie 2009

Miracolul Craciunului

       Craciunul reprezinta simbolul nasterii, al renasterii spirituale reprezentata de minunile iubirii, pe care trebuie mai intai sa le simtim si apoi sa ni  le explicam, daca  mai este cu putinta...
  Langa bradul impodobit cu stelute,  asemeni celei  celei de la rasarit ce i-a calauzit pe magi, fascinati de colindele ce vestesc Marea Venire, traim o lume de poveste. Mos Craciun vine ca in fiecare an, conturand bucuria de a primi daruri.
  Dar din preocuparea pentru sarbatoare, pentru propria fericire, uitam din pacate, ca, bucurie inseamna in primul rand a darui, inseamna ca fiecare din noi sa devenim... Mos Craciun, sa umplem sacul cu daruri de suflet si sa pornim pe saniuta noastra, la cei ce sunt neputiciosi sau la cei carora viata a uitat sa le mai zambeasca. Daca nu putem darui mereu, din motive mai mult sau mai putin intelese, de Craciun nu avem voie sa fim indiferenti! Cu totii, buni sau rai, trebuie sa devenim mai buni,  puterea  stelei de la rasarit sa treaca prin noi si sa tin treaz sentimentul bunatatii si al iubirii pana la Craciunul urmator, cand vom avea un nou inceput.
    Acesta este, cred eu, miracolul Craciunului!